Savjeti za Učenje | Study Tips

Ako želite čuti neke super savjete za učenje koji su meni pomogli, nastavite čitati ovaj post! 

Pozdrav dragi moji i dobro došli u moj novi post sa temom savjeti za učenje i organizaciju! Nadam se da ste se super proveli za vikend. Ovaj post pišem jer je škola za mene počela u ponedjeljak i kako sam uvijek bila učenik sa svim peticama, želim da s vama podijelim neke savjete za učenje koje ja zapravo koristim!
Nisam imala vremena da uslikam svoje fotografije pa sam našla neke lijepe na WeHeartIt-u,nadam se vam to ne smeta!

Hello my dear readers!
I hope you are doing well and that you’ll have a great weekend!
I’m writing you today because my school started at Monday and the first week is over and since I’ve always been straight A’s student, I wanted to help you with some of the study tips I actually use!
I hadn’t time to take my own photos so I found some of the cutest on the WeHeartIt website so I hope you don’t mind!

savjeti za učenje
1. POSPREMITE VAŠE RADNO MJESTO
Ja zaista ne mogu učiti ako mi je soba u neredu. Ne znam kako se vi osjećate povodom toga ali za mene je čišćenje sobe pod moranjem prije učenja. Možda neki ljudi vole učiti ili raditi u neredu ali ja samo govorim kakva je situacija kod mene što se toga tiče.
Ako je i kod vas isto, preporučujem da uzmete jednu kesicu i skupite sve smeće u nju koje ne bi trebalo biti u vašoj sobi poput starih komadića papira, odmota od hrane, prazne bočice od vode itd. Najvažnije je da pospremite vaš sto gdje učite ili ako učite na krevetu (poput mene većinom) , onda pospremite prvo svoj krevet. Za različite ljude vrijede i različite metode a ja inače većinom učim na krevetu a ponekad i na stolu. Najvažnije je da vam je udobno dok učite da se možete zapravo fokusirati na učenje. 
Kada je sve uredno i čisto, možemo preći na sljedeći savjet za učenje…
______________________________________________________
1. CLEAN YOUR WORKING SPACE 
I really can’t study if my room is a complete mess. I don’t know about you but cleaning my room before I start studying is a must. Maybe some people love to work and study in a messy room but I’m just saying what works for me. 
Take a plastic bag first and take every piece of trash that shouldn’t be in your room like old papers, old food bags and wrappers, empty water bottles etc. The most important is that you clean your desk if you study on it or your bed if you study on it. For different people work different methods and I study sometimes on my bed and sometimes on my desk. It’s important that you are comfortable so you can focus on the important things.
When your room or writing desk is clean, we can pass over to the next step…
savjeti za učenje
2. UPALITE MUZIKU 
Ja jako volim slušati muziku dok učim jer me to opušta i čini učenje zabavnim (ako je to ikako moguće) . U jednom od prethodnih postova na mom blogu sam objavila svoju playlistu , taj post možete pročitati OVDJE
Opet kažem, ovi savjeti za učenje možda ne ”rade” za svakoga ali samo dijelim s vama ono što meni odgovara i pomaže tokom učenja. 
2. MUSIC ON, WORLD OFF 
I absolutely love listening to music while I’m studying because it relaxes me and makes studying more fun (if that’s even possible). I’ve published a post with my playlist and you can check it out RIGHT HERE . 
I repeat again, it’s different for everyone but this works for me and helps me to focus on my studying. 
savjeti za učenje
3.PRAVITE BILJEŠKE 
Kositite male komadiće ljepljive komadiće papira i na njih pišite najvažnije činjenice koje trebate zapamtiti. Highlighteri i markeri u bojama meni i ne pomažu toliko, imam osjećaj da podvučem sve haha i ne snalazim se dobro ali kada izdvajam činjenice to mi definitivno pomaže,posebno kada korsitim različite boje 

3. MAKE NOTES
Take a pieces of paper or a sticky notes and write the most important facts on them. 
Hightlighters don’t really work for me as much as these notes do. 
But make sure you are using a different colors of pens for different topics and facts.
savjeti za učenje
4. ISPLANIRAJTE SVE
Kupite planer ili ga sami napravite. Ja sam ga napravila sama od neke stare sveske i zasad mi služi dobro. Napisala sam u njega sve, kada trebam učiti, kada su mi testovi,ispitivanja, do kada trebam završiti svoju zadaću i tako dalje.
To mi pomaže jer imam u vidu sve što trebam zapamtiti i osjećam se odlično na kraju dana kad završim sav posao.
Ne trebate trošiti mnogo novca na planere, možete ga sami napraviti ,samo uzmete običnu svesku i uredite je kako želite da izgleda. Neće izgledati baš kao oni iz knjižara ali će vam svjedno poslužiti za svoju svrhu.
4. PLAN EVERYTHING
Get a planner or make it yourself. I made it by myself from my notebook and it comes really handy.
I wrote down everything, when I need to study, when my assignments and test are, for when I need to do my homework etc.
It helps me a lot giving me insight to everything I need to do and a feeling after a day I finish all my work is amazing.
You don’t have to spend a lot of money for a planners, you can make it by yourself just taking one notebook and decorating it how you’d like it to be. It won’t be perfect because nothing is perfect but it’ll help you a lot.
savjeti za učenje
5.ZDRAVE GRICKALICE
Svi znamo da se često zna desiti da ogladnimo dok učimo, iako često uzimamo pauze. Riješenje za ovo je da jedemo zdrave grickalice i pijemo vodu dok učimo. Neki primjeri zdravih grickalica su voće, povrće ili energetske pločice. 
5. HEALTHY SNACKS
We all know that we always get hungry while studying, although we take breaks.
The solution is to take a healthy snacks and a water bottle with you when you are going to study.
Some examples are  fruit ,vegetable or energy/cereal bars. 
Great way to stay focus because you don’t have to worry about other things such is getting hungry. 
savjeti za učenje
Došli smo do kraja! To bi bilo sve za danas, hvala vam na čitanju! 
And we came to the end! That was it for today! 
Hope you enjoyed, and if you did be sure to let me know in the comments down below and follow me on GFC and G+ (I FOLLOW BACK). 
Thank you! 
I love you guys! 
xoxo
Bye,V
Contact : 
E-mail – vildana01@outlook.com
Twitter – @LivingLikeV

58 Comments

  • Haha hvala ti mnogo! I ja sam tako govorila cijeli raspust i tako mi je brzo prošlo a knjige nisam ni dohvatila, uvijek čekam zadnji trenutak pred test ili ispitivanje za učenje,nažalost. <3

 1. Hello from Spain: great tips. I just discovered your blog and I like the variety of topics that you write. Fashion and beauty are my hobbies with my Barbie doll collection. Right now I have a blog dedicated to those dolls that I invite you to visit: http://all4barbie.blogspot.com.es/ If you want we keep in touch. I already made me a follower of your blog.

 2. Very nice post ! Good job dear. I wish all the best for you and success !Keep working ! You have very great ideas !

  I would like to invte you on my blog, maybe you would like to follow each other? If yes , i am enjoy it and its simply, just follow me and let me know, i will do the same as soon as it will be possible.

 3. I love your tips and good thing that I already do that! So cool! Also love the blog.

  XOXO

  lovingrosestyle.blogspot.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *