how to get long and healthy hair livinglikev fashion blogger living like v

How to get Long and Healthy Hair

If you need some tips on how to get long and healthy hair, this post is for you! Keep on reading to find out more!

Hello, my lovely readers and welcome back to my blog or welcome if you are new here! In this post, I will share with you my tips on how to get long and healthy hair. If you decide to follow these tips, I think they will be really beneficial for you. Let’s get right into the first tip!


Pozdrav, dragi moji čitaoci i dobro došli nazad na moj blog ili samo dobro došli ako ste novi ovdje! U ovom postu, s vama ću podijeliti moje savjete koji se odnose na to kako do duge i zdrave kose. Ako odlučite pratiti ove savjete, mislim da će biti od velike koristi za vas. Odmah ćemo preći na prvi savjet!

how to get long and healthy hair livinglikev fashion blogger living like v

 1. TRIMMING YOUR HAIR DOESN’T ENCOURAGE THE HAIR GROWTH?Our hair grows from our scalp, right? Then I don’t see the connection between frequent trimming of your hair ends to make it grow faster. Regular trimming is good for the health of your hair but I think a lot of people are doing it too often although they want their hair to grow longer. I suggest you do it but not every month. I do it, believe it or not, two or three times per year!
 2. USE PREWASH HAIR OILS OR HAIR MASKSThis tip has helped me a lot to get healthier hair and to make it grow faster. I think the thing that makes this work with prewash oils and masks is that those products can be put on scalp and on hair ends. That way, you are affecting two areas of your hair- scalp to encourage hair growth and hair ends to make the ends look healthier. Using regular masks in the shower will be good for the look and the health of your hair but it doesn’t do anything when it comes to hair growth because those products we use for 10 minutes in the shower aren’t put on the scalp.
 3. AVOID DOING COLOUR TREATMENTS AND BLEACHING
  We all love to change our appearances sometimes but hair bleaching or any other colour treatment can seriously harm the hair and it will need a long time to recover, to become healthy and to start growing faster. I’m not saying you shouldn’t do it at all but be aware that often hair treatments like that are only harming your hair. Instead, try some fun colours on the hair ends, like ombre, so you don’t need to put chemicals on your whole hair.
 4. AVOID HEAT PROCESSES (IRONING, DRYING, CURLING)
  This is an obvious tip but I wanted to mention that heating processes can seriously damage the hair’s health and it will need a long time to recover or you’ll need to cut it all off. Since it will be in the process of recovering, that will slow down the growing process and your hair will grow a lot slower than before. Try to use different no heat methods to curl your hair, drying can be done outside in the Summer, by the heat of the Sun etc.

 1. REDOVNO ŠIŠANJE NE POTIČE RAST KOSE?  Naša kosa raste iz tjemena, zar ne? Ne vidim onda razlog i povezanost redovnog šišanja vrhova kose da bi kosa rasla brže. Redovno šišanje je dobro za zdr
  avlje kose ali mislim da mnogi ljudi to praktikuju prečesto iako žele da im kosa naraste i bude duga. Predlažem da to radite ali ne svaki mjesec. Ja to radim, vjerovali ili ne, dva ili tri puta godišnje!
 2. KORISTITE HRANJIVA ULJA I MASKE PRIJE PRANJA
  Ovaj savjet je meni dosta pomogao da dobijem zdraviju kosu i da raste brže. Mislim da ovo radi zbog činjenice da prewash proizvode možete nanositi i na tjeme i na vrhove. Na taj način, utičete na dva područja vaše kose- tjeme da biste potakli rast kose i vrhove da bi izgledali zdravije. Korištenje običnih maski tokom kupanja je dobro za izgled i za zdravlje kose ali ne radi ništa po pitanju rasta kose jer ti proizvodi koje koristimo 10 minuta pod tušem se ne stavljaju na tjeme.
 3. IZBJEGAVAJTE PROMJENE BOJE I BLAJHANJA
  Svi volimo promijeniti nešto što se tiče izgleda ponekad, promjene su dobre. Ali, blajhanje kose ili farbanje mogu ozbiljno naštetiti kosi i trebat će joj dugo vremena nakon toga da se oporavi, da postane zdrava i da počne rasti brže. Ne kažem da to ne biste trebali nikako raditi ali česti tretmani poput navedenih mogu jako naštetiti kosi. Umjesto toga, isprobajte ombre ili neku drugu vrstu boja bez hemije, kako ne biste trebali stavljati kiseline na cijelu dužinu kose.
 4. IZBJEGAVAJTE STILIZOVANJE KOSE TOPLOTOM (PEGLANJE, SUŠENJE, UVIJANJE)
  Ovo je jedan očiti savjet ali sam htjela spomenuti da procesi u kojima korsitite toplotu za stilizovanje kose mogu jako oštetiti kosu i trebat će joj dugo vremena da se oporavi ili ćete je trebati ošištati, u najgorem slučaju. Budući da će biti u procesu oporavljanja, to će usporiti proces rasta i kosa će rasti sporije nego ranije. Probajte koristiti metode stilizovanja koje ne koriste toplotu, kosu sušite napolju pomoću topline sunca u ljeto. 

how to get long and healthy hair tips livinglikev fashion blogger living like v

That would be everything for this post about tips on how to get long and healthy hair! I really hope you’ve enjoyed and liked it. Also, I’ve filmed a video on my YouTube channel with the same topic but with two extra tips so be sure to check it out, as well! Thank you so much for reading and for coming to my blog! Love you all so much and talk to you really soon!


To bi bilo sve za ovaj post o savjetima kako do duge i zdrave kose! Nadam se da ste uživali u postu i da vam se svidio! Također, objavila sam i YouTube video na mom kanalu sa istom temom ali SA DVA DODATNA SAVJETA pa ne zaboravite i to pogledati! Hvala vam puno na čitanju i dolasku na moj blog! Volim vas sve puno i čujemo se uskoro!

xoxo

Bye, V

9 Comments

 1. Draga moja ovaj post i je odličan i svi saveti su mi od i te kakve koristi! Slažem se apslutno sa svime što si navela i moram priznati da zapostavljam prewash metodu pa ću se vratiti na nju prvom prilikom, a stilizovanje sam smanjila sa 2-3 puta nedeljno na jednom u dve nedelje što mislim da nije toliko strašno ako koristim proizvode za zaštitu. Hvala ti na ovako divnom postu, bilo mi je uživanje čitati ga! ❤

  P.S. Kosa ti je toliko divna da si me ostavila bez teksta! ❤

  http://www.iammilitza.com

  • Joj, hvala ti puno na predivnim riječima i predivnom komplimentu!
   Javi mi kako za tebe funkcioniše prewash metoda i pomaže li ti u rastu i njezi kose.
   Mislim da je to super, jednom u dvije sedmice je sasvim okej i vjerujem da ti je kosa baš, baš zdrava!

 2. Inače imam kratku kosu, do ramena i gledam da takvu dužinu održavam. Tako da, ne planiram da ju pustim da bude duža. Ali, savjete koje si dala ću primjenjivati da bih imala zdravu kosu, jer su odlični. Ovog za farbanje i stilizovanje toplotom se strogo pridržavam, a još neke sitnice i savjete ću primijeniti. Odličan post, sve je sjajno objašnjeno i napisano.❤️

  • Hvala ti mnogo! Kada vidim kako kratka kosa stoji drugim djevojkama poput tebe, i ja bih se ošišala ali se bojim da će mi biti žao bukvalno 3 sekunde poslije haha. xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *